دسته بندی | دام و طیور |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 33 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 18 |
![دانلود مقاله نقش مواد معدنی و ویتامینها در تغذیه گاو شیری دانلود مقاله نقش مواد معدنی و ویتامینها در تغذیه گاو شیری](http://lono.sellu.ir/files/product-images/2017-6-7-8-15-16-429.jpg)
نقش مواد معدنی و ویتامینها در تغذیه گاو شیری:
موضوع این مقاله بررسی بهترین منابع مواد غذائی و ویتامین ها ، احتیاجات متداول برای تولید و تجربیات تغذیه ای برای مشخص شدن این احتیاجات و بالا بردن سطح تولید و سلامتی گاو شیری است .
- تغذیه مواد معدنی
- احتیاجات به مواد معدنی
- ویتامین ها
- نتیجه گیری
گاو شیری برای تولید مناسب ، عملکرد تولیدی ، سلامت گله و تولید مناسب شیر به حداقل 12معدنی و ویتامین نیاز دارد. با وجود این که علامات ناشی از کمبود مواد غذائی کمتر دیده میشود ، اما در بعضی موارد کم یا زیاد بودن مواد غذائی و یا ویتامین ها رخ میدهد . حتی اندکی به هم خوردن تعادل یا کمبود میتواند باعث مشکلات در تولید شیر ، سلامتی و بطور کلی تولید شود. با بالا رفتن میانگین تولید ، تنظیم و تعادل در مواد معدنی و ویتامین های جیره گاو اهمیت زیادی پیدا میکند .
تغذیه مواد معدنی :
بطور کلی منابع مواد معدنی شامل دو گروه است : غذاهای طبیعی مانند علوفه و غلات و مکمل های معدنی که برای متعادل کردن میزان مواد معدنی موجود در علوفه و غلات بکار میروند . در گاو شیری ، مواد معدنی یا با اندازه زیاد هستند که آنها را ماکرو ماینرالها مینامیم ، یا با اندازه کم و ناچیز هستند که آنها را میکرو ماینرالها مینامند . ماکرو ماینرالها شامل کلسیم ، فسفر ، منیزیم ، پتاسیم و سولفور هستند و میکرو ماینرالها را ید ، آهن ، کبالت ، مس ، منگنز ، روی و سلنیوم تشکیل میدهند . مواد ماده معدنی چه در مقادیر زیاد باشد که بر حسب درصد ماده خشک غذائی بیان میشود ، چه در مقادیر کم باشد که بر حسب قسمت در میلیون بیان میشوند باید به مقدار کافی به حیوان خورانده شوند تا به عملکرد مناسب و سلامتی گله دست یابیم .
میزان دست یابی زیستی زیست دستیابی از مواد معدنی :
تعیین میزان مواد معدنی یا مکمل های معدنی در فرمول جیره بدون دانستن دست یابی قابلیت هضم آن ماده ارزش چندانی نخواهد داشت . زیست دستیابی برای ما مشخص میکند که یک ماده معدنی به چه میزان توسط حیوان هضم و استفاده میشود تا بتواند تولید و سلامت حیوان را تضمین کند . مسلما با کاهش قابلیت استفاده از یک ماده معدنی توسط حیوان ، میزان ماده معدنی لازم برای برطرف کردن نیاز گاو افزایش خواهد یافت . جدول 1 میزان دستیابی نسبی دسترسی به مواد معدنی را در منابع مختلف کلسیم ، فسفر ، منیزیوم و سولفور را در یک گاو بالغ نشان میدهد .